Yağlı Biber Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Biber Turşusu![]() Kullanılan Malzemeler: 1- 3-4 kg yeşil ince sivri biber ![]() ![]() ![]() 2- 2 bardak sirke 3- 1 bardak sıvı yağ 4- bol sarımsak ince kıyılmış 5- yeterince tuz 6- kavanoz Hazırlık bir tencerede sirke ve yağ uz ile kaynatılır ![]() ![]() ![]() ince yeşil biberler yıkanıp sadece sapları kesilir ve kurulanır ![]() ![]() ![]() Tarifin Hazırlanışı sivri biberler yıkanır kurulandıktan sonra yağ ve sirke tuz ile bir tencerede kaynatılır ![]() ![]() ![]() kaynayan karışıma azar azar yeşil biberler eklenir ![]() ![]() ![]() sararınca delikli kepçe yardımı ile kaynayan karışımdan çıkarılır ![]() ![]() bu işlem biberler bitinceye kadar tekrar edilir![]() ![]() ![]() daha sonra haşlanmış biberler sıkı sıkı kavanozlara doldurulur ![]() aralarına sarımsak eklenir kalan yağlı sirkeli su dan üzerine dökülür ve kavanozlar kapatılır![]() ![]() ![]() 15-20 gün sonra yemeğe hazır![]() ![]() afiyet olsun
|
|
|
|