Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, souk, yçerken

So?uk Su Yçerken Dikkat

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

So?uk Su Yçerken Dikkat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sa?lyk Yüksekokulu Müdürü ProfDr Günhan Erdem, ''Özellikle vücut ysysy yükseldi?inde so?uk suyun hyzly içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu artyraca?yndan çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur So?uk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum içmeliyiz'' dedi

ProfDr Erdem, a?yry sycaklar nedeniyle vücudun sürekli su, mineral ve tuz kaybetti?ini belirterek, ''So?uk su içmenin 2 türlü olumsuz etkisi var Bunlardan birincisi do?rudan do?ruya üst solunum yollarynda hassasiyeti olan ki?ilerde hastalyklara sebep olabilir Ykincisi ise hyzly içilen so?uk suyun buharla?maya yani vücutta terleme fonksiyonuna do?rudan etki etti?i için çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur So?uk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum yakla?yk 1 dakika içinde içmeliyiz'' diye konu?tu

ProfDr Günhan Erdem, özellikle a?yry sycaklaryn ya?andy?y bu günlerde do?rudan su içmeye özen gösterilmesini isteyerek, çay, kahve, me?rubatyn suyla birbirine denk olmady?yny söyledi ProfDr Erdem, sabah kalkynca, ak?am yatmadan önce ve yemeklerden sonra mutlaka bir bardak su içilmesi gerekti?ini de sözlerine ekledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com