![]() |
So?uk Su Yçerken Dikkat
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sa?lyk Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Günhan Erdem, ''Özellikle vücut ysysy yükseldi?inde so?uk suyun hyzly içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu artyraca?yndan çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. So?uk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum içmeliyiz'' dedi.
Prof.Dr. Erdem, a?yry sycaklar nedeniyle vücudun sürekli su, mineral ve tuz kaybetti?ini belirterek, ''So?uk su içmenin 2 türlü olumsuz etkisi var. Bunlardan birincisi do?rudan do?ruya üst solunum yollarynda hassasiyeti olan ki?ilerde hastalyklara sebep olabilir. Ykincisi ise hyzly içilen so?uk suyun buharla?maya yani vücutta terleme fonksiyonuna do?rudan etki etti?i için çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. So?uk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum yakla?yk 1 dakika içinde içmeliyiz'' diye konu?tu. Prof.Dr. Günhan Erdem, özellikle a?yry sycaklaryn ya?andy?y bu günlerde do?rudan su içmeye özen gösterilmesini isteyerek, çay, kahve, me?rubatyn suyla birbirine denk olmady?yny söyledi. Prof.Dr. Erdem, sabah kalkynca, ak?am yatmadan önce ve yemeklerden sonra mutlaka bir bardak su içilmesi gerekti?ini de sözlerine ekledi. |