![]() |
Hayat Desleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat DesleriBirinci ve de en önemli ders ![]() ![]() Okuldaki ikinci ayımda, hocamız test sorularını dağıttı ![]() Ben okulun en iyi öğrencilerinden biriydim ![]() kadar soluk almadan geldim ve orada çakıldım kaldım ![]() Son soru şöyleydi:”Hergün okulu temizleyen hademe kadının ilk adı nedir? ![]() ![]() Bu herhalde bir çeşit şaka olmalıydı ![]() hemen hergün görüyordum ![]() ![]() 50'lerinde falan olmalıydı ![]() ![]() ![]() Son soruyu yanıtsız bırakıp kağıdı teslim ettim ![]() Süre biterken bir öğrenci, son sorunun test sonuçlarına dahil olup olmadığını sordu ![]() Tabii dahil" dedi, hocamız ![]() ![]() karşılacaksınız ![]() ![]() sizin ilginiz ve dikkatinizi hakkeden insanlar bunlar ![]() sadece gülümsemeniz ve`Merhaba' demeniz gerekse bile ![]() ![]() Bu dersi hayatım boyunca unutmadım ![]() ![]() ![]() Dorothy idi ![]() ![]() İkinci önemli ders, Yağmurda otostop! Bir gece vakit geceyarısına doğru Alama otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm ![]() yağmura rağmen, bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu ![]() ![]() durdum ![]() yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi ![]() kadar götürdüm ![]() ![]() adresimi istedi Verdim ![]() ![]() bir konsol televizyon indiriyordu adamlar ![]() armağanda ![]() ![]() ederim ![]() sırılsıklam etmişti ![]() çıka geldiniz ![]() baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım ![]() nefesini verdi ![]() Tanrı bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık beklemeksizin yardım eden herkesi kutsasın! ![]() ![]() En iyi dileklerimle, Bayan Nat King Cole ![]() ![]() Üçüncü önemli ders ![]() ![]() Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi ![]() ![]() ![]() "Çukulatalı pasta kaç para? ![]() ![]() "50 cent! ![]() ![]() Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı ![]() "Peki dondurma ne kadar ![]() ![]() "35 cent" dedi garson kız sabırsızlıkla ![]() ![]() müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu ![]() Bu çocukla daha ne kadar vakit geçirebilirdi ki ![]() ![]() Çocuk parasını bir daha saydı ve "Bir dondurma alabilir miyim lütfen" dedi ![]() Kız dondurmayı getirdi ![]() masaya koştu ![]() ![]() ![]() Garson kız masayı temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu birden ![]() ![]() tabağının yanında çocuğun bıraktığı 15 cent duruyordu ![]() ![]() Dördüncü önemli ders ![]() ![]() Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu ![]() Bakalım neler olacaktı? ![]() Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar ![]() Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler ![]() kralı yüksek sesle eleştirdi ![]() ama yolları temiz tutamıyordu ![]() Sonunda bir köylü çıkageldi ![]() ![]() Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı ![]() kayayı da yolun kenarına çekti ![]() almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü ![]() ![]() ![]() ![]() içinde ![]() ![]() diyordu kral ![]() Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı ![]() "Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır ![]() ![]() Beşinci önemli ders ![]() ![]() Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler ![]() Tek yaşam şansı beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi ![]() Küçük oğlan aynı hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın mikroplarını yok eden bağışıklık oluşmuştu ![]() Doktor durumu beş yaşındaki oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu ![]() Küçük çocuk bir an duraksadı ![]() "Eğer kurtulacaksa, veririm kanımı" dedi ![]() Kan nakli ilerlerken, ablasının gözlerinin içine bakıyor ve gülümsüyordu ![]() ama küçük çocuğun yüzü de giderek soluyordu ![]() ![]() yok oldu ![]() "Hemen mi öleceğim? ![]() ![]() Küçük doktoru yanlış anlamış, ablasına vucudundaki bütün kanı verip, öleceğini sanmıştı ![]() |
![]() |
![]() |
|