Üzümlü Risotto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü RisottoÜzümlü Risotto Tarifi - Üzümlü Risotto Yapılışı - Üzümlü Risotto Malzemeleri malzemeleri * 1 adet soğan * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı pirinç * Yarım su bardağı su * 1 su bardağı et suyu * Dilediğiniz miktarda tuz * 1 çay bardağı kuşüzümü * 1 tatlı kaşığı tarçın * 2 çorba kaşığı krema Üzümlü risotto tarifi 1 adet soğanı yemeklik doğrayın 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıp eritin Soğanı tereyağında pembeleştirin 1 su bardağı pirinci bol suda yıkayın ve soğanın üzerine ekleyin Birkaç dakika karıştırın Yarım su bardağı suyu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin Dilediğiniz miktarda tuzu ilave edin Tencerenin kapağını kapatın 1 çay bardağı kuşüzümünü ayıklayıp, 10 dakika suda bekletin Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın tarçınla beraber tencereye ekleyin 5 dakika sonra 2 çorba kaşığı kremayı ekleyin Ateşten alın Üzerine bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
|
|
|
|