![]() |
Üzümlü Risotto
Üzümlü Risotto Tarifi - Üzümlü Risotto Yapılışı - Üzümlü Risotto Malzemeleri
malzemeleri * 1 adet soğan * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı pirinç * Yarım su bardağı su * 1 su bardağı et suyu * Dilediğiniz miktarda tuz * 1 çay bardağı kuşüzümü * 1 tatlı kaşığı tarçın * 2 çorba kaşığı krema Üzümlü risotto tarifi 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı tereyağında pembeleştirin. 1 su bardağı pirinci bol suda yıkayın ve soğanın üzerine ekleyin. Birkaç dakika karıştırın. Yarım su bardağı suyu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Dilediğiniz miktarda tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 1 çay bardağı kuşüzümünü ayıklayıp, 10 dakika suda bekletin. Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın tarçınla beraber tencereye ekleyin. 5 dakika sonra 2 çorba kaşığı kremayı ekleyin. Ateşten alın. Üzerine bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.