Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, parfesi

Alabalık Parfesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Parfesi



MALZEME:


Parfe:

1 yumurta sarısı,

2 yaprak jelatin,

125 gr füme alabalık filetosu,

125 gr krem şanti,

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,

tuz,

karabiber,

1-2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı


1 Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin

2 Jelatini suya bastırın Balık filetolarını kıyın Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin Jelatini tarife göre eritip karıştırın Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun

3 Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin

4 Parfeleri tabaklara ters çevirin Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.