06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Parfesi
MALZEME:
Parfe:
1 yumurta sarısı,
2 yaprak jelatin,
125 gr füme alabalık filetosu,
125 gr krem şanti,
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,
tuz,
karabiber,
1-2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
1 Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin
2 Jelatini suya bastırın Balık filetolarını kıyın Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin Jelatini tarife göre eritip karıştırın Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun
3 Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin
4 Parfeleri tabaklara ters çevirin Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın
|
|
|