![]() |
Ekşili Nohutlu Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Nohutlu BamyaGerekli malzeme: 1 su bardağı nohut 1 kg bamya Yarım kg kuşbaşı koyun eti 1 limon 1 baş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 2 ![]() 1 su bardağı su 2 baş soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 4 tatlı kaşığı tuz tarifi Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın ![]() ![]() Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin ![]() ![]() ![]() Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun ![]() ![]() Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|