Ekşili Nohutlu Bamya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Nohutlu BamyaGerekli malzeme: 1 su bardağı nohut 1 kg bamya Yarım kg kuşbaşı koyun eti 1 limon 1 baş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 2 5 kahve fincanı margarin1 su bardağı su 2 baş soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 4 tatlı kaşığı tuz tarifi Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün![]() Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın![]() Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun![]() Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin![]() Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|