![]() |
Fransız Usulü Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Bezelyebezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler: 700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı şeker 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 60 gr unlu tereyağı Tarifi: Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz ![]() Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|