Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, fransız, usulü

Fransız Usulü Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Bezelye



bezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler:


700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

60 gr unlu tereyağı


Tarifi:


Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz

Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz


Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz


Tencereyi ateşten alınız Bezelyeleri bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz


Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.