ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Usulü Bezelye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191582)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:16 AM

Fransız Usulü Bezelye
 
bezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler:


700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

60 gr unlu tereyağı


Tarifi:


Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz.

Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz.


Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz.


Tencereyi ateşten alınız. Bezelyeleri bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz.


Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.