![]() |
Fransız Usulü Bezelye
bezelye nasıl pişirilir - kolay bezelye tarifi - tereyağlı bezelyeMalzemeler:
700 gr taze bezelye (kabuklarından ayıklandıktan sonra tartılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı şeker 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 60 gr unlu tereyağı Tarifi: Büyük boy bir tencereye bezelyeleri, tuzu, biberi ve soğanı koyunuz. Bezelyelerin üstüne çıkana kadar sıcak su ekleyip, harlı ateşte kaynatınız; kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapayarak 20-30 dakika, soğan ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz. Devamlı karıştırarak unlu tereyağı ekleyip 2 dakika daha, sos koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Bezelyeleri bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz. Not: Bu kolay bezelye, omlet, ızgara et, tava balık (özellikle de kalkan balığı) ile servis edilebilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.