![]() |
Piliç Festival |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç FestivalPiliç Festival Tarifi - Piliç Festival Nasıl Yapılır Malzemeler: Tavuk fleto:3 ad(derisiz ve kemiksiz) Mantar:350 gr Çarliston biber:200 gr Sivri biber:100 gr Domates:250 gr(konkase) Kaşar:100 gr Süt:250 ml Un: 200 gr Su: 250 ml Köri:15 gr Karabiber:20 gr Tuz:35 gr Tavuk bulyon:15 gr Kırmızı pul biber:10 gr Tereyağ:200 gr Yumurta:2 ad(130 gr) Soğan:150 gr Sıvı yağ: 75 ml Yapılışı: Tavukları ızgaralık açalım ![]() İç harcının yapılışı: Soğanları ince doğrayıp 75 gr tereyağla soğanlar sarısı olana dek kavuralım ![]() edelim,biberlerimizi atalım tencereye sırasıyla baharatları atalım ve kısık ateşte 10 dk kaynatalım ![]() ![]() Beşamel sos yapımı: 50 ml sıvı yağla unumuzu kavuralım fazla değil 8-9 dk sonra 75 gr tere yağını atıp eriyene kadar kavuralım sırasıyla süt ve su ekleyip iyice çırpalım topak olmasın ![]() tuz ve biraz bulyon atabilirsiniz ![]() soğuduktan sonra iki yumurtayı sosa yedirelim ve soğutalım ![]() Domates Sos yapımı: 50 gr salçamızı kalan 25 ml sıvı yağımız ve 25 gr tere yağla kavuralım 2 bardak su ekleyip kaynatalım biraz tuz ve az bulyon ekleyelim ve 15 dakika kaynatalım bu sosta hazır ![]() Şimdi son nokta: Fırın tepsisine tavukları dizelim ve üstne harcımızı ekleyelim ve beşamal sosu üstüne krema torbası yada kepçeyle kaplama yapalım ![]() Beşamalin üstünede kaşar ekleyelim ve yaptığımız domates sosla 15 dk fırınlayalım ![]() |
![]() |
![]() |
|