ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Festival (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193825)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Piliç Festival
 
Piliç Festival Tarifi - Piliç Festival Nasıl Yapılır

Malzemeler:

Tavuk fleto:3 ad(derisiz ve kemiksiz)

Mantar:350 gr

Çarliston biber:200 gr

Sivri biber:100 gr

Domates:250 gr(konkase)

Kaşar:100 gr

Süt:250 ml

Un: 200 gr

Su: 250 ml

Köri:15 gr

Karabiber:20 gr

Tuz:35 gr

Tavuk bulyon:15 gr

Kırmızı pul biber:10 gr

Tereyağ:200 gr

Yumurta:2 ad(130 gr)

Soğan:150 gr

Sıvı yağ: 75 ml

Yapılışı:


Tavukları ızgaralık açalım. Fırında 15 dakika pisirelim(170c)

İç harcının yapılışı:

Soğanları ince doğrayıp 75 gr tereyağla soğanlar sarısı olana dek

kavuralım.Sonra piyaz doğranmış mantarları atıp kavurmaya devam

edelim,biberlerimizi atalım tencereye sırasıyla baharatları atalım ve kısık

ateşte 10 dk kaynatalım. 10 dk da dinlendirelim.

Beşamel sos yapımı:

50 ml sıvı yağla unumuzu kavuralım fazla değil 8-9 dk sonra 75 gr tere

yağını atıp eriyene kadar kavuralım sırasıyla süt ve su ekleyip iyice

çırpalım topak olmasın. Kısık ateşte karıştırarak kıvamı tutturun

tuz ve biraz bulyon atabilirsiniz .Damak zevkinize göre beşamel sos

soğuduktan sonra iki yumurtayı sosa yedirelim ve soğutalım.

Domates Sos yapımı:

50 gr salçamızı kalan 25 ml sıvı yağımız ve 25 gr tere yağla kavuralım 2

bardak su ekleyip kaynatalım biraz tuz ve az bulyon ekleyelim ve 15

dakika kaynatalım bu sosta hazır.

Şimdi son nokta:

Fırın tepsisine tavukları dizelim ve üstne harcımızı ekleyelim

ve beşamal sosu üstüne krema torbası yada kepçeyle kaplama yapalım.

Beşamalin üstünede kaşar ekleyelim ve yaptığımız domates sosla 15 dk

fırınlayalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.