Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Fıstıklı Ve Acılı TavukYer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Tarifi - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Yapılışı - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Nasıl Yapılır - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri 3 dolmalik biber 1 yumurta 2 sogan 1 havuç 2 taze sogan 2 çuska biber 2 dis sarimsak 4 çay kasigi nisasta 1-2 çorba kasigi soyasosu 1 çay bardagi su 2 çay kasigi tuz 2 çay kasigi tozseker Yarim tavuk bulyon 1 çay kasigi sirke YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin Taze soganlari temizleyip ince incekiyin Havuçlari halka halka dograyin Dolmalik biberleri dörde kesip incedograyin Sogani soyup iri iri dograyin Fistiklari soyup ikiye ayirin![]() Sarimsaklari soyup halka halka kiyin ![]() Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve yumurta aki ile karistirin Sonrayumurta sarisi ekleyip harmanlayin Tuz, ufalanmis bulyon, nisasta ilave edip karistirin![]() Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin Tavuklari ilave edip hafifpembelesinceye kadar kizartin Kevgirle bir tabaga alin Taze ve kurusogan, sarimsak ve biberi tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle ekleyin Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kezdaha tavada 2-3 dakika kavurun ![]() Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve tozseker serpin Fistiklari ekleyip karistirinve servis yapin
|
|
|
|