Bezelyeli Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli EtBezelyeli Et Tarifi - Bezelyeli Et Yapılışı - Bezelyeli Et Nasıl Yapılır - Bezelyeli Et Malzemeleri 800 gr parça et 2 havuç 2 soğan 10 adet sivri biber 1 kg kabuklu bezelye veya 1 kutu konserve 4 tane patates 3 domates 1 fincan sıvıyağ 1 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1- Etler kuşbaşı şeklinde doğranıp, bir tencereye konularak kısık ateşte suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir ![]() 2- Soğanlar doğranır Havuç kibrit şeklinde kesilir Doğranmış soğan ve havuç ete katılarak kısık ateşte pişirilir Doğranmış domates ve sivri biber katılarak bir miktar daha pişirilir![]() 3- Patatesler soyulup küp şeklinde doğranır Bezelye ayıklanır Doğranmış patates, bezelye, tuz, kırmızıbiber katılarak karıştırılır Sebzelerin üstüne çıkıncaya kadar sıcak su katılıp pişmeye bırakılır![]() 4- Sebzeler yarı pişmişken ateşten alınıp, fırın tepsisine dökülüp, yaydırılır Kızgın fırına verilir![]() 5- Patatesler yumuşaymca fırından çıkartılıp sıcak olarak servis yapılır
|
|
|
|