![]() |
Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Tereyağlı Tavuk Etitavuk etli yemek tarifleri - tavuklu yemekler - sebzeli tavuk tarifi ![]() Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti malzemeleri 80 gr yumuşatılmış tereyağı 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı limon suyu 400 gr tavuk göğüs eti 2 havuç 250 gr taze börülce 1 çay bardağı kavrulmuş badem Zeytinyağı Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti hazırlanışı Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp, yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin ![]() Buzdolabında dondurun ![]() fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın ![]() Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın ve hemen buzlu suya aktarın ![]() Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın ![]() Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin ![]() Hepsini servis tabağına alın ![]() ![]() Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın ![]() Sıcak servis yapın ![]() Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|