Tavuk Buryani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk BuryaniTavuk Buryani Tarifi - Tavuk Buryani Nasıl Yapılır - Tavuk Buryani Malzemeleri Malzemeler 1 kg tavuk budu1 adet taze zencefil 3 yemek kaşığı tereyağ 1 demet maydonoz 2 çay kaşığı limon suyu 1 adet defne yaprağı 350 gr basmati pirinci1 baş ayıklanmış sarımsak 150 gr yoğurt1 çay kaşığı garam masala 3 adet soğan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabuğu 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tuz 1 çay Kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon Yapılışı 1 diş sarımsak ve zencefili ufak doğrayın, gram masala ve kırmızı biberle birlikte yoğurdun içine karıştırın Derisi alınmış tavuk butlarını 6 saat kadar bu karışımın içinde bekletin Tüm baharatı 1 litre suya ekleyip, kaynatın Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haşlayın Süzüp, baharatını alın Baharatlı suyun yaklaşık 1 su bardağını alın İnce halkalar halinde kesilmiş olan soğanı tereyağında pembeleştirin İnce kıyılmış nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soğanlara ilave edin Tavuk butlarını düdüklü tencerenin dibine, soğanlı karışımı üzerine ve pirinç en üste gelecek şekilde katmanlar yapın Ayırdığınız 1 bardak baharatlı suyu ilave edip, kapatın Düdüklü tencere kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirin |
|
|
|