Bezelyeli Çulluk Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Çulluk YahnisiBezelyeli Çulluk Yahnisi Tarifi - Bezelyeli Çulluk Yahnisi Yapılışı - Çulluk Yahnisi Çullukları dörder parçaya ayırınız, tereyağı ile tavada biraz kızarttıktan sonra çıkarıp tencereye koyunuz Dörde bölünmüş 4-5 soğan ve tuzunu biberini ekiniz, 1 kepçe etsuyu ile ıslatınız, kapalı olarak hafif ateşte yavaş yavaş pişiriniz Suyuna, tuzuna dikkat ediniz İndirmeden 5 dakika önce içine bir kutu bezelye ile 1 kaşık tereyağı koyunuz, pişince indiriniz![]() Not: Yemeklerde sadeyağ kullanmakta sakınca yoktur Fakat yemeğin lezzetini artırmak için olanaklıysa tereyağı kullanınız Özellikle av etlerinde, tavukta, yumurta ve salçalarda, makarna ve pilavlarda kesinlikle tereyağı kullanmak gerekir
|
|
|
|