Çalma Pekmezli Tavuk Tokat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çalma Pekmezli Tavuk TokatÇalma Pekmezli Tavuk Tokat Malzemeler: 1 kg fileto tavuk 1 çorba kaşığı çalma pekmezi (üzüm pekmezi de olabilir) 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 4 adet yeşilbiber 5 adet küçük domates 4 diş sarımsak Yarım limon suyu Tuz Yapılışı: 1 kg tavuk fileto (kasaptan alınırken inceltilmesi gerekmektedir ) ya da evde kendiniz de inceltebilirsiniz) Plastik bir kaba 1 çorba kaşığı çalma pekmez (aktardan bulabilirsiniz ya da üzüm pekmezi), 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 silme çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tepeleme kimyon, 1 çay kaşığı tepeleme karabiber, 1 çay kaşığı tepeleme pul biber, 1 adet sıkılmış limon, 4 diş soyulmuş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek sıvı olan karışım çırpılır İnceltilmiş tavuk filetoları harcın içine katılarak harmanlanır Tavuk filetoları harç ile özleştikten sonra plastik kabın üzeri bir kapak ile kapatılarak 5 dakika buzdolabında bekletilir Orta boy teflon tavaya 1 kaşık zeytinyağı eklenerek yayılır ve orta ocak ateşine konulur Kızan yağa dolapta bekletilen soslu tavuklar yerleştirilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir 4 adet yeşil biberin sap kısımları kesilir ve 5 adet domates ile sudan geçirilir Bu süreçte kızaran tavuklar ters yüz edilip pişirdikten sonra servis tabağına alınır Tavada kalan sos ve yağ ile 2 dakika pişirilir ve servis tabağına eklenir Yemeğin yapılış süresi 20 dakika olup 4-6 kişilik servis edilebilir |
|
|
|