ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çalma Pekmezli Tavuk Tokat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193541)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:07 AM

Çalma Pekmezli Tavuk Tokat
 
Çalma Pekmezli Tavuk Tokat





Malzemeler:

1 kg fileto tavuk

1 çorba kaşığı çalma pekmezi (üzüm pekmezi de olabilir)

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay fincanı zeytinyağı

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

4 adet yeşilbiber

5 adet küçük domates

4 diş sarımsak

Yarım limon suyu

Tuz


Yapılışı:

1 kg tavuk fileto (kasaptan alınırken inceltilmesi gerekmektedir ) ya da evde kendiniz de inceltebilirsiniz). Plastik bir kaba 1 çorba kaşığı çalma pekmez (aktardan bulabilirsiniz ya da üzüm pekmezi), 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 silme çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tepeleme kimyon, 1 çay kaşığı tepeleme karabiber, 1 çay kaşığı tepeleme pul biber, 1 adet sıkılmış limon, 4 diş soyulmuş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek sıvı olan karışım çırpılır. İnceltilmiş tavuk filetoları harcın içine katılarak harmanlanır. Tavuk filetoları harç ile özleştikten sonra plastik kabın üzeri bir kapak ile kapatılarak 5 dakika buzdolabında bekletilir. Orta boy teflon tavaya 1 kaşık zeytinyağı eklenerek yayılır ve orta ocak ateşine konulur. Kızan yağa dolapta bekletilen soslu tavuklar yerleştirilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 4 adet yeşil biberin sap kısımları kesilir ve 5 adet domates ile sudan geçirilir. Bu süreçte kızaran tavuklar ters yüz edilip pişirdikten sonra servis tabağına alınır. Tavada kalan sos ve yağ ile 2 dakika pişirilir ve servis tabağına eklenir. Yemeğin yapılış süresi 20 dakika olup 4-6 kişilik servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.