Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börülce, kuru, kıymalı

Kuru Börülce ( Kıymalı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Börülce ( Kıymalı)



Gereçler:


1,5 su bardağı börülce

150 gr kıyma

1 büyücek soğan

1 yemek kaşığı domates salçası 1yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

tuz-karabiber-biraz tarçın



Yapılışı:


1Börülceyi ayıklayıp akşamdan suda ıslatın


2Soğanı yıkayıp incecik doğrayın;yağla birlikte ateşe koyunArada karıştırarak hafifçe börttürün,kıymayı katın ve karıştırmaya devam edin


Suyunu çekince salça,biber,tarçın,suyu süzülmüşbörülce ve üzerini örtecek kadar ılık su koyun


Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirinYeterince tuz koyup bir iki taşım kaynatın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.