Vanilyali Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyali SosMalzeme : 3 bardak süt, 1,5 bardak şeker, 1 kaşık patates unu, 3 yumurta, 1 kaşık nişasta, 1 kahve kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1- Bir tencereye 3 yumurta sarısını, nişastayı, patates ununu, şekeri, tuzu koyup iyice karıştırınız 2- Sütü kaynatıp bu karışıma azar azar dökerek karışımı iyice eziniz 3- Tencereyi ateşe koyup boza kıvamına gelinceye kadar kaynatınız 4- Tencereyi ateşten alıp içerisine vanilyayı koyup arasıra karıştırarak kaymak tutmamasını sağlayınız 5- Ilık hale gelince salçalığa koyup pudinglerle servis yapınız
|
|
|
|