![]() |
Vanilyali Sos
Malzeme :
3 bardak süt, 1,5 bardak şeker, 1 kaşık patates unu, 3 yumurta, 1 kaşık nişasta, 1 kahve kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1- Bir tencereye 3 yumurta sarısını, nişastayı, patates ununu, şekeri, tuzu koyup iyice karıştırınız. 2- Sütü kaynatıp bu karışıma azar azar dökerek karışımı iyice eziniz. 3- Tencereyi ateşe koyup boza kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. 4- Tencereyi ateşten alıp içerisine vanilyayı koyup arasıra karıştırarak kaymak tutmamasını sağlayınız. 5- Ilık hale gelince salçalığa koyup pudinglerle servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.