Pesto Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pesto SosPesto Sos Tarifi - Pesto Sos Nasıl Yapılır - Pesto Sos Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Demet Fesleğen 1,5 Çay Bardağı Parmesan Peyniri 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 3 Diş Sarımsak Pesto (Fesleğen) Sos Nasıl Yapılır? 1 Fesleğenlerin saplarındaki sert kısımları ayıklayarak suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin![]() 2 Yıkanmış ve suyu süzülmüş fesleğen yapraklarını mutfak robotuna koyarak iyice öğütün![]() 3 Sarımsağı havanda iyice dövün![]() 4 Parmesan peynirini, fıstıkları ve dövülmüş sarımsağı da robota koyarak iyice öğütün![]() 5 Son olarak sosa zeytinyağı dökerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak kavanoza doldurun![]() 6 Sos bir hafta kadar buzdolabında, birkaç ay ise derin dondurucuda saklanabilir![]() 7 Kanepe yapımında, salata ya da makarna sosu olarak kullanabilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|