![]() |
Pesto Sos
Pesto Sos Tarifi - Pesto Sos Nasıl Yapılır - Pesto Sos Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Demet Fesleğen 1,5 Çay Bardağı Parmesan Peyniri 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 3 Diş Sarımsak Pesto (Fesleğen) Sos Nasıl Yapılır? 1. Fesleğenlerin saplarındaki sert kısımları ayıklayarak suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. 2. Yıkanmış ve suyu süzülmüş fesleğen yapraklarını mutfak robotuna koyarak iyice öğütün. 3. Sarımsağı havanda iyice dövün. 4. Parmesan peynirini, fıstıkları ve dövülmüş sarımsağı da robota koyarak iyice öğütün. 5. Son olarak sosa zeytinyağı dökerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak kavanoza doldurun. 6. Sos bir hafta kadar buzdolabında, birkaç ay ise derin dondurucuda saklanabilir. 7. Kanepe yapımında, salata ya da makarna sosu olarak kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.