Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiye Edilmiş İzgara Tavukızgara tavuk nasıl yapılır - tavuk ızgara - ızgarada tavuk tarifi ![]() Malzemeler : 6 kg tavuk (Kemikleri çıkartılmış)10 gr sarımsak20 gr maydanoz30 gr fesleğen10 gr dereotu75 gr çiçek yağı50 gr taze soğan Pilav için :500 gr basmati pirinci100 gr kızartılmış badem1 kg domates100 gr gravyer peyniri20 gr taze baharatlar500 gr karnıbaharKarabiber Tuz Hazırlanışı: Tavuğu düz parçalar haline gelecek şekilde kesi Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz , dereotu , fesleğen, taze soğanı ve çiçek yağını püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin Tavukları derili bölümleri aşağıya gelecek şekilde ızgara yapmaya başlayın Izgara yaparken tavukların üzerinde çapraz ızgara izleri oluşmasına dikkat ederek ızgara yapın Bu işlem sırasında Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin Domatesleri ikiye kesip içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak salamander altında eritin Haşlanmış karnıbaharlarınızı da baharatlar ile lezzetlendirip tuz ve biber koyarak servise hazır hale getirin Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin alıntı |
|
|
|