06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Madlen
Piliç Madlen Tarifi - Piliç Madlen Yapılışı - Piliç Madlen Malzemeleri
Piliç madlen malzemeleri
* 4 adet tavuk göğsü
* 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet soğan
* 5 adet sivribiber
* 100 gram mantar
* 1 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 1 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
* Sıvı yağ
* Tuz, karabiber
Piliç madlen tarifi
Tavuk göğsünün kalın kısımlarını inceltelim 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kızdıralım Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirelim Sivribiberleri küçük küçük doğrayıp, yağa ilave edelim Doğranmış 100 gram mantar ve 1 adet domatesi de ekleyelim Bir süre daha kavuralım Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyelim Tavuk göğsünün bir kenarına tuz ve karabiber serpelim Üzerine kaşar peyniri rendesini dökelim
1 Hazırladığımız harçtan birazını tavuk göğsünün bir kenarına koyalım Boş kalan kenarı harcın üzerine kapatalım
2 Kenarlarını, kürdanla teğeller gibi tutturalım Kalan 3 adet tavuk göğsünü de bu şekilde doldurup, kapatalım Kızgın sıvı yağa atıp, arkalı önlü kızartalım Mantar dolmasıyla birlikte servis yapalım
3 Mantar dolması için : Yarım kilogram mantarı yıkayıp, saplarını çıkaralım Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirelim Fırın tepsisine dizelim Mantarlar hafifçe yumuşayana dek pişirelim 2 dilim bayat ekmek içini ufalayıp, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, yarım çay bardağı süt, tuz, karabiber ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştıralım Mantarları bu harçla dolduralım Kaşar eriyene dek fırında tutalım
|
|
|