Nohutlu İşkembe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu İşkembeNohutlu İşkembe Tarifi - Nohutlu İşkembe Nasıl Yapılır - Nohutlu İşkembe Malzemeleri Malzemeler 1 kg dana işkembesi10 bardak su Tuz 250 gr nohut3 çorba kaşığı margarin 3 adet orta boy sogan 2 adet orta boy domates veya yarım fıncan domates salçası 6 bardak işkembe suyu Yapılışı İşkembeyi tuz ve 10 bardak su ile birlikte yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin Suyunu süzüp 6 bardaklık miktarını bir kenarda bekletin İskembeleri iki bardak kalınlığında kesin Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutu iyice haşlayın Bir tencerede soğanı margarinde pembeleştirin Küçük doğranmış domates veya salçayı tuzu 6 bardak işkembe suyunu nohut ve işkembeleri ilave ederek orta hararetteki ateşte pişirin![]() |
|
|
|