![]() |
Nohutlu İşkembe
Nohutlu İşkembe Tarifi - Nohutlu İşkembe Nasıl Yapılır - Nohutlu İşkembe Malzemeleri
Malzemeler 1 kg. dana işkembesi 10 bardak su Tuz 250 gr. nohut 3 çorba kaşığı margarin 3 adet orta boy sogan 2 adet orta boy domates veya yarım fıncan domates salçası 6 bardak işkembe suyu Yapılışı İşkembeyi tuz ve 10 bardak su ile birlikte yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin. Suyunu süzüp 6 bardaklık miktarını bir kenarda bekletin. İskembeleri iki bardak kalınlığında kesin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutu iyice haşlayın. Bir tencerede soğanı margarinde pembeleştirin. Küçük doğranmış domates veya salçayı tuzu 6 bardak işkembe suyunu nohut ve işkembeleri ilave ederek orta hararetteki ateşte pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.