Mayonezli Sığır Dili Haşlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezli Sığır Dili HaşlamasıMayonezli Sığır Dili Haşlaması Tarifi - Mayonezli Sığır Dili Haşlaması Nasıl Yapılır - Mayonezli Sığır Dili Haşlaması Malzemeleri Malzemeler 750 gr sığır dili10 bardak su 1 adet orta boy havuç 1 adet baş soğan Maydonoz sapları 3 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı 4 çorba kaşığı mayonez Yapılışı 10 bardak suyun içine havuç, soğan, maydonoz sapları, sarımsak, defne yaprağı ve tuzla birlikte sığır dilini koyup haşlayın Haşlanırken üzerinde biriken köpüğü delikli kepçe ile alın 1,5 saat sonra dili sudan çıkararak soğutun Derisini bıçakla soyup haşlama suyuna tekrar koyun İyice yumuşayana kadar pişirin Dil pişince iyice soğumasını bekleyin Sonra ince dilimler halinde kesip üzerinde mayonezle birlikte servis yapın![]() |
|
|
|