![]() |
Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Zencefil Ve Limonlu AlabalıkTaze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama Malzemeler: 4 tane alabalık 2 tane limon Yarım kök zencefil 1 su bardağı beyaz şarap Birkaç dal maydanoz Yapılışı: Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın ![]() Kök zencefili küp şeklinde doğrayın ![]() Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın ![]() Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin ![]() Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk ![]() ![]() Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk ![]() ![]() Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun… alıntıdır |
![]() |
![]() |
|