Yufkalı Çipura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı ÇipuraYufkalı Çipura tarifi - çipura balığı tarifleri - çipura balığı Malzemeler 1 adet çipura (fileto edilmiş) 1 adet yufka 1 adet yumurta 1 adet haşlanmış havuç 5 adet ıspanak yaprağı 5 adet taze soğan Dereotu Tuz Karabiber Yufkalı Çipura Tarifi Haşlanmış havuç ince ince doğranır Taze soğanın yeşil yaprakları doğranıp havuca ilave edilir 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura filetonun 1 tanesinin üzerine sürülür Ispanak yaprakları bu karışımın üzerine dizilir Çipuranın diğer yarısı da tuzlanıp üzerine kapatılır 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık şekli verilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika pişirilir
|
|
|
|