![]() |
Yufkalı Çipura
Yufkalı Çipura tarifi - çipura balığı tarifleri - çipura balığı
Malzemeler 1 adet çipura (fileto edilmiş) 1 adet yufka 1 adet yumurta 1 adet haşlanmış havuç 5 adet ıspanak yaprağı 5 adet taze soğan Dereotu Tuz Karabiber Yufkalı Çipura Tarifi Haşlanmış havuç ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil yaprakları doğranıp havuca ilave edilir. 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır. Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura filetonun 1 tanesinin üzerine sürülür. Ispanak yaprakları bu karışımın üzerine dizilir. Çipuranın diğer yarısı da tuzlanıp üzerine kapatılır. 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.