![]() |
Buharda Patatesli Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buharda Patatesli AlabalıkAlabalık Nasıl Pişirilir - Buharda Alabalık - Patatesli Alabalık - Alabalık Pişirme Tarifi Malzemeler: 3 adet alabalık (her biri 200 g) 18 adet küçük taze patates 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı tuz ve karabiber safran Tarifi: Balıkları kesin ve yıkayın ![]() İçlerine tuz ve karabiber serpin ![]() Bir tutam safranla biraz suyu karıştırın ve soyulmuş patatesleri bu karışımda 15 dakika bekletin ![]() ![]() Patatesleri Buharlı Pişirici nin en alt kabına, balıkları ise tutacak aksesuarı takılmış haldeki plakanın üzerine koyun ve 22 - 27 dakika pişirin ![]() Balıkları patateslerle birlikte, üzerlerine erimiş tereyağı dökerek servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|