![]() |
Buharda Patatesli Alabalık
Alabalık Nasıl Pişirilir - Buharda Alabalık - Patatesli Alabalık - Alabalık Pişirme Tarifi
Malzemeler: 3 adet alabalık (her biri 200 g) 18 adet küçük taze patates 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı tuz ve karabiber safran Tarifi: Balıkları kesin ve yıkayın. İçlerine tuz ve karabiber serpin. Bir tutam safranla biraz suyu karıştırın ve soyulmuş patatesleri bu karışımda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün. Patatesleri Buharlı Pişirici nin en alt kabına, balıkları ise tutacak aksesuarı takılmış haldeki plakanın üzerine koyun ve 22 - 27 dakika pişirin. Balıkları patateslerle birlikte, üzerlerine erimiş tereyağı dökerek servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.