![]() |
Bağırsak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bağırsak DolmasıBağırsak Dolması Tarifi - Bağırsak Dolması Nasıl Yapılır - Bağırsak Dolması Yapılışı Malzemeler Koyun bağırsağı: 1 adet Pirinç: 2 SB Domates: 2 OB Salça: 1 YK Kırmızı biber: 1 ÇK Kara biber: 1 ÇK Kuru nane: 1 YK Maydanoz: 1/2 Demet Tuz: Yeteri kadar Kuru Soğan: 5 adet Sıvı yağ: 1 SB Şeker: 1 TK Yapılışı 1- Soğan rendelenir, yağda hafif pembeleştirilir, salça ilave edilir ![]() 2- Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir ![]() 3- Bu karışıma iki bardak sıcak su konur, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, 10-15 dakika demlendirilir ![]() 4- Küçük doğranmış domates, kırmızı biber, karabiber, nane, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır ![]() 5- Bağırsak temizlenir, tersine çevrilip, hazırlanan iç ile doldurulur ![]() ![]() 6- Tencerenin dibine halka şeklinde yerleştirilir ![]() ![]() 7- 4`er cm ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|