Alman Usulü Lahana Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Usulü Lahana TurşusuAlman Usulü Lahana Turşusu Tarifi - Alman Usulü Lahana Turşusunun Yapılışı - Alman Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 veya 2 tane iri lahana Tuz Turşu kabı Yapılışı: Lahanalar 1-2 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir Sonra turşu kabına bir kat lahana bir kat tuz olacak şekilde yerleştirilir Tuz oranı % 2-2 5 olmalı bu arada Turşu hava boşluğu kalmıyacak şekilde iyice bastırılır Kap dolunca üstü temiz yeşil lahana yaprağıyla kapatılır![]() Tuz ve sıkıştırmanın etkisiyle salınan lahana özsuyu salamura sıvısını oluşturur Bu yüzden bu turşuya su katılmaz Doğal olarak fermantasyona bırakılır Fermantasyon 20 C de 2-3 hafta sürer Taze olarak tüketilir veya konserve edilir![]() Turşu yeme olgunluğuna gelince tüketilmeli veya fermantasyon durdurulamalı Yoksa aşırı ekşi bir ürün meydana gelir Besleyici değeri oldukça yüksektir
|
|
|
|