![]() |
Alman Usulü Lahana Turşusu
Alman Usulü Lahana Turşusu Tarifi - Alman Usulü Lahana Turşusunun Yapılışı - Alman Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 veya 2 tane iri lahana Tuz Turşu kabı Yapılışı: Lahanalar 1-2 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Sonra turşu kabına bir kat lahana bir kat tuz olacak şekilde yerleştirilir. Tuz oranı % 2-2.5 olmalı bu arada. Turşu hava boşluğu kalmıyacak şekilde iyice bastırılır . Kap dolunca üstü temiz yeşil lahana yaprağıyla kapatılır. Tuz ve sıkıştırmanın etkisiyle salınan lahana özsuyu salamura sıvısını oluşturur. Bu yüzden bu turşuya su katılmaz. Doğal olarak fermantasyona bırakılır. Fermantasyon 20 C de 2-3 hafta sürer. Taze olarak tüketilir veya konserve edilir. Turşu yeme olgunluğuna gelince tüketilmeli veya fermantasyon durdurulamalı. Yoksa aşırı ekşi bir ürün meydana gelir. Besleyici değeri oldukça yüksektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.