![]() |
İspanaklı Akıtma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı AkıtmaIspanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı Malzemeler 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr ![]() 2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr ![]() 2 diş sarmısak ![]() Hazırlanışı 1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır ![]() 2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır ![]() 3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür ![]() ![]() 4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır ![]() ![]() 6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur ![]() 7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir ![]() Tuz, karabiber eklenir ![]() 8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır ![]() 9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|