İspanaklı Akıtma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı AkıtmaIspanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı Malzemeler 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr ıspanak yaprağı,2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr yoğurt,2 diş sarmısak ![]() Hazırlanışı 1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır ![]() 2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır ![]() 3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır![]() 4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden kaynar su geçirilir![]() 6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur ![]() 7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir ![]() Tuz, karabiber eklenir ![]() 8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır ![]() 9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır
|
|
|
|