Yoğurtlu Şalgam Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Şalgam KızartmasıYoğurtlu Şalgam Kızartması Tarifi - Yoğurtlu Şalgam Kızartmasının Yapılışı - Yoğurtlu Şalgam Kızartması Nasıl Yapılır - Meze Tarifleri Malzemler: 1 kg şalgam 250 gr yoğurt 2-3 diş sarımsak Tuz Yapılışı: 1- Şalgamların kabukları soyulup dilim dilim doğranır Tencereye konup su ve tuz ilave edilip haşlanır![]() 2- Şalgamlar yumuşayınca ateşten alınıp, suyu süzdürülür Tavada sıvıyağ kızdırılıp, şalgamların iki tarafı nar gibi kızartılır Delikli kepçe ile yağı süzdürülerek servis tabağına alınır![]() 3- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Et yemekleri yanında garnitür olarak kullanılır
|
|
|
|