![]() |
Yoğurtlu Şalgam Kızartması
Yoğurtlu Şalgam Kızartması Tarifi - Yoğurtlu Şalgam Kızartmasının Yapılışı - Yoğurtlu Şalgam Kızartması Nasıl Yapılır - Meze Tarifleri
Malzemler: 1 kg şalgam 250 gr yoğurt 2-3 diş sarımsak Tuz Yapılışı: 1- Şalgamların kabukları soyulup dilim dilim doğranır. Tencereye konup su ve tuz ilave edilip haşlanır. 2- Şalgamlar yumuşayınca ateşten alınıp, suyu süzdürülür. Tavada sıvıyağ kızdırılıp, şalgamların iki tarafı nar gibi kızartılır. Delikli kepçe ile yağı süzdürülerek servis tabağına alınır. 3- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Et yemekleri yanında garnitür olarak kullanılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.