Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Sarımsaklı EkmekTereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Dilim Ekmek 4 Çay Kaşığı Tereyağı 3 Diş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber Yarım Çay Kaşığı Kimyon 1 Çay Kaşığı Tuz Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? 1 Tereyağını oda sıcaklığına getirip yumuşatın ve içine önce kimyonu ilave edin daha sonra sarımsakları havanda tuz ile iyice döverek tereyağına ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın![]() 2 Hazırladığınız tereyağını ekmeklerin üzerine sürün![]() 3 Ekmeklerin üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek ekmekleri fırının ızgarasından birkaç santim aşağıda olacak şekilde önceden ısıtılmış fırında bir iki dakika kızartarak, sıcak olarak servis yapın![]() Not: Ekmekleri aynı şekilde hazırlayıp mangalın üzerinde de bir iki dakika kızartarak servis yapabilirsiniz ![]() Sarımsaklı ekmek balık ya da et yanında baharatlarını dilediğiniz gibi çeşnilendirerek sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir aperatiftir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|