![]() |
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri
Malzeme Listesi 4 Dilim Ekmek 4 Çay Kaşığı Tereyağı 3 Diş Sarımsak 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber Yarım Çay Kaşığı Kimyon 1 Çay Kaşığı Tuz Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? 1. Tereyağını oda sıcaklığına getirip yumuşatın ve içine önce kimyonu ilave edin daha sonra sarımsakları havanda tuz ile iyice döverek tereyağına ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın. 2. Hazırladığınız tereyağını ekmeklerin üzerine sürün. 3. Ekmeklerin üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek ekmekleri fırının ızgarasından birkaç santim aşağıda olacak şekilde önceden ısıtılmış fırında bir iki dakika kızartarak, sıcak olarak servis yapın. Not: Ekmekleri aynı şekilde hazırlayıp mangalın üzerinde de bir iki dakika kızartarak servis yapabilirsiniz. Sarımsaklı ekmek balık ya da et yanında baharatlarını dilediğiniz gibi çeşnilendirerek sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir aperatiftir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.