Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı) M a l z e m e l e r * 500 gr kebaplık et,* 100 gr kuyruk,* 3-4 diş sarımsak, * 1 çorba kaşığı biber salçası, * 1 çorba kaşığı domates salçası, * 2 çorba kaşığı zeytin yağı, * Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur Bir gece bekletilir Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır
|
|
|
|