![]() |
Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)
TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)
M a l z e m e l e r * 500 gr. kebaplık et, * 100 gr. kuyruk, * 3-4 diş sarımsak, * 1 çorba kaşığı biber salçası, * 1 çorba kaşığı domates salçası, * 2 çorba kaşığı zeytin yağı, * Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz. HAZIRLANIŞI: Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.