ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187290)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:00 AM

Terbiyeli Tike Kebabı (Kuşbaşı)
 
TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)

M a l z e m e l e r

* 500 gr. kebaplık et,
* 100 gr. kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz.

HAZIRLANIŞI:

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.