Lütenitsa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
LütenitsaLütenitsa Tarifi - Lütenitsa Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler, * 3 kg salçalık domates * 1 kg kırmızı etli biber * Yarım kilo patlıcan * 250 gram havuç * 2 çay bardağı sirke * 1 baş sarımsak * 1 tatlı tuz * 1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı, 1 Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin![]() 2 Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin![]() 3 Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın![]() 4 Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin![]() 5 Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin![]() 6 Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın![]() 7 İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin![]() 8 Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin![]() 9 Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin![]() 10 İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin![]() 11 Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin![]() 12 Kavanozların kapağını sıkıca kapatın![]() 13 Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin![]() 14 Yarısına gelecek kadar su ilave edin![]() 15 Soğuduktan servis yapın
|
|
|
|