Ayvalı Kuzu Tas Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kuzu Tas KebabıAyvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri Malzeme 1 kg kuzu kuşbaşı2 baş soğan 100 gr Bizim Margarin3 adet sivri veya dolma biber 2 adet havuç 1 çay bardağı un 1 bağ maydanoz kökü 1 çay bardağı domates salçası 4 adet taze domates Tuz 5 su bardağı su 1 adet kereviz 4 diş sarımsak 2 adet ayva Hazırlanışı • Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın ![]() • Eti içine atıp karıştırın Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın![]() • Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın Üstünde oluşan köpüğü alın![]() • Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin ![]() • Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın ![]() • Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın ![]() • Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın![]() • Geride kalan sosu üzerine süzdürün Lezzetini kontrol edip, servis yapın![]() |
|
|
|