ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ayvalı Kuzu Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187222)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:11 AM

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
 
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri




Malzeme

1 kg. kuzu kuşbaşı

2 baş soğan

100 gr. Bizim Margarin

3 adet sivri veya dolma biber

2 adet havuç

1 çay bardağı un

1 bağ maydanoz kökü

1 çay bardağı domates salçası

4 adet taze domates

Tuz

5 su bardağı su

1 adet kereviz

4 diş sarımsak

2 adet ayva


Hazırlanışı

• Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın.

• Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın.

• Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın.

• Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin.

• Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın.

• Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın.

• Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın.

• Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.