Tavuklu Kabak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu KabakMalzeme : 5 adet orta büyüklükte kabak, yarım pişmiş tavuk eti, 1 kaşık yağ, 1 adet soğan, 50 gr un (1,5 kaşık), yarım paket küçük margarin, 50 gr kaşar peyniri, çok az hindistancevizi rendesi Yapılışı: 1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız 2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız 3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz 4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz 5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz 6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz 7- Suyunu da üzerlerine dökünüz 8- Beşamel salçasını hazırlayınız 9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız 10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz 11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız 12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz 13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz 14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız 15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız
|
|
|
|