Mısır Unlu Patlıcanlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Patlıcanlı TavukMalzemeler : - 1 tavuk göğsü - 2 patlıcan - 1 çay bardağı süt - 1 kase mısır unu - tuz, karabiber - kızartmak için sıvıyağ Garnitürü İçin: - kıvırcık - roka - fesleğen - kırmızı biber püresi - zeytinyağı - değirmen karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü parmak şeklinde kesin Patlıcanın kabuklarını soyup, uzun ince kesin Kestiğiniz patlıcanların ucuna tavuk eti yerleştirin ve patlıcanı sarıp, ucunu kürdan ile tutturun Patlıcanları ilk önce süte sonra mısır ununa bulayın Kızdırılmış sıvıyağda kızartın Sos için robota fesleğen yaprağını ve zeytinyağı alıp, karıştırın Kırmızı biber püresini de robota ilave edip, karıştırın Servis tabağına kıvırcıkları ve rokaları alıp, üzerine patlıcanlı tavukları koyun Sosu döküp, servis yapın![]() alıntı |
|
|
|