![]() |
Mısır Unlu Patlıcanlı Tavuk
Malzemeler :
- 1 tavuk göğsü - 2 patlıcan - 1 çay bardağı süt - 1 kase mısır unu - tuz, karabiber - kızartmak için sıvıyağ Garnitürü İçin: - kıvırcık - roka - fesleğen - kırmızı biber püresi - zeytinyağı - değirmen karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü parmak şeklinde kesin. Patlıcanın kabuklarını soyup, uzun ince kesin. Kestiğiniz patlıcanların ucuna tavuk eti yerleştirin ve patlıcanı sarıp, ucunu kürdan ile tutturun. Patlıcanları ilk önce süte sonra mısır ununa bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için robota fesleğen yaprağını ve zeytinyağı alıp, karıştırın. Kırmızı biber püresini de robota ilave edip, karıştırın. Servis tabağına kıvırcıkları ve rokaları alıp, üzerine patlıcanlı tavukları koyun. Sosu döküp, servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.